VGW bälten

Nu kan du köpa Very Good Walking- bälten hos oss! (Förkortas VGW-bälten)

 

Att hundar drar i kopplet är tyvärr ett vanligt problem för hundägare. Genom att kopplet på VGW bältet fästes fram på bogen blir effekten att du kan hålla emot och bromsa hunden, oavsett kraft hos hunden. Istället för att hunden kan fortsätta dra frammåt, gör bältet att hunden gör en "halvvolt" mot dig. Då får hunden kontakt med dig istället för det som lockar längre fram!

 

Förbättrar hundens rörelsemönster
Bältet är lovordad av veterinär och hundfysioterapeuter för dess goda effekt på hundens fysik. Hunden kan röra sig helt fritt i bältet, muskler och leder kan arbeta på ett naturligt sätt, och snedbelastning motverkas.

 

Kan andas -ger lugnande effekt

Bältet ger inget tryck mot halsen, både matstrupe och luftstrupe fungerar som de ska. Bältet ska sitta bekvämt på hunden för att nå bästa effekt. Flera hundpsykologer beskriver hur mycket lugnare hundar blir efter att ha använt bältet under en period. Effekten att du kan hålla emot kommer direkt, men den lugnande effekten kan ta lite längre tid, när hunden lär sig att det inte längre är obehagligt att gå på promenad. Och när hundägaren lättare kan ta ut sina hundar på promenad, har de även möjlighet att ta ut hundarna på längre promenader!

 

Varför drar hunden?
Orsakerna är flera, inte sällan i samband med varandra. Gemensamt för orsakerna är att de skapar stress och därmed mer drag i kopplet, vilket blir till en ond cirkel.

 

Vissa anser att dragande är ett dominansproblem hos hunden. Detta har flera forskare helt avvisat.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-